Om ossNyheterArtisterKalendariumSponsorerBiljetterBoka artistPressLinkKontakta oss
           
  Ana Moura    

"Ana Moura är en av de mest framstående fadosångerskorna i sin generation. Hon är en exceptionell artist som kommer från en musikerfamilj och hon ”hypnotiserar” sin publik genom hennes underbara röst och hennes blotta närvaro på scenen.

Hennes samarbete med kompositören Jorge Fernando (som också har samarbetat med den mycket kända sångerskan Amalia Rodrigues) har i stor utsträckning bidragit till att musikkritikerna lovordat henne ännu mer och har gjort så att hennes kändisskap tagit ett steg till. Hennes röst har under kort tid gett henne en lojal fanskara runtom i Europa. Några av hennes beundrare inkluderar Rolling Stones som besökte en av hennes konserter när de var i Portugal 2007 och som bjöd in henne till att sjunga en duett med Jagger på en av deras konserter i Estádio José Alvalado i Lissabon.

2003 släpptes hennes första soloalbum “Guarda-me a Vida na Mão”, vilken följdes av ”Aconteceu” (2006). Som ett resultat av att dessa album blev väldigt kända (både i Portugal och internationellt) började Ana Moura göra turné världen runt (vilket bland annat inkluderade Town Hall i New York). Hennes tredje album (Para Além da Saudade, 2007) blev också väldigt omtyckt av hennes fans och hon fortsatte att turnera framgångsrikt. Med tredje albumet fördjupade hon sitt partnerskap med Jorge Fernando och tolkade (musik)element av Custódio Castelo och andra mycket framstående låtskrivare. Grammyvinnaren Tim Ries (Rolling Stones) medverkar också som kompositör och musiker i detta album.

Mouras nyaste album ”Leva-me aos fados” kom ut i oktober 2009 och steg snabbt till nummer 2 på listan över mest sålda album i Portugal. Många kritiker beskriver detta album som Ana Mouras bästa."

Mer information på denna websida: www.anamoura.com.pt/en/

 

   
Ana Moura
 

Kontakta oss så ordnar vi allt: E-mail: igor@kubatopartners.com • Telefon: 070-77 484 59